top of page


חיפוש
All Posts


כור היתוך של תבלינים ונשמה – הסיפור של "הודו זה כאן"
מאת שחף בנדרקר הילדות: איפה שהכול התחיל לפני שמדברים על אוכל, חשוב שנדבר על ריח. על זיכרון. על צליל של תבלינים נכתשים במכתש ועל להבה...
Shahaf Bendarkar
3 באפר׳זמן קריאה 7 דקות
2
0


מאסור דאל (עדשים כתומות) - המתכון של הודו זה כאן
מאסור דאל הוא אחד מהמתכונים הפשוטים שיש לדאל. מאסור דאל אלו בעצם עדשים כתומות, כאשר מבשלים אותם הופכות לעיסה אחידה בצבע צהוב אדמדם. יחד...
-
31 ביולי 2016זמן קריאה 2 דקות
867
0


גולב ג'אמון - המתכון של הודו זה כאן
להודים אין דבר כזה קינוח, אצלם הקינוחים נקראים פשוט מתוקים או ”Mithai“ בהינדי. עכשיו לומר לכם את האמת, החך הישראלי פחות מצליח להתחבר...
-
1 ביוני 2016זמן קריאה 4 דקות
633
0


תבלינים זה כל העניין
כשחושבים על המטבח ההודי, עולות מיד כמה תמונות בראש. אצלי התמונה הראשונה שעולה בראש היא של דוכן עמוס תבלינים. שקים על גבי שקים, מסודרים...
-
9 בפבר׳ 2016זמן קריאה 4 דקות
360
0


6 ימים וים טעמים - תגלית האוכל בדרום הודו
6 ימים.. 6 ימים בלבד והצלחתי להבין מה כולם מדברים על כך שהאוכל בצפון הודו שונה לחלוטין מהאוכל בדרום הודו. קצת פחות משבוע אחד, והספקתי כבר...
-
9 בפבר׳ 2016זמן קריאה 2 דקות
249
0


צ'אטני בוטנים – המתכון של הודו זה כאן
צ'אטני זה עולם בפני עצמו, לא רק בהודו אלא בעולם כולו. לכל מדינה יש את אין סוף הווריאציות שלה לצ'אטני. ומכיוון שכל המהות של הצ'אטני היא...
-
13 בינו׳ 2016זמן קריאה 2 דקות
481
0


מלאי כופתא - המתכון של הודו זה כאן
במנה הזו נתקלתי לראשונה בביקורי הראשון בהודו, זה היה אחר הצהריים גשום באמצע יולי (ירד ברד!) הייתי אי שם בכפר נידח שנקרא קאסר דיווי, בדיוק...
-
4 בינו׳ 2016זמן קריאה 3 דקות
3,100
0


פלאק טופו – המתכון של הודו זה כאן
עוד משהייתי ילד, ידעתי שתרד זה דבר בריא. מי מאתנו בעצם לא זוכר את פופאי המלח! מחליק קופסא של תרד לגרון ובין רגע מקבל שרירים של מר עולם.....
-
4 בינו׳ 2016זמן קריאה 2 דקות
582
0


צ'אטני ירוק עם מנגו וקוקוס – המתכון של הודו זה כאן
ההודים שמים צ'אטני כמעט בכל דבר. אוכלים אותו בבוקר עם הסמוסות או הדוסה או הפראנטה. או בכל שעה אחרת בשביל להוסיף טעם וחריפות לאוכל. כמו...
-
4 בינו׳ 2016זמן קריאה 2 דקות
2,110
0


סמוסות המתכון של הודו זה כאן
סמוסות... כל מי שביקר אי פעם בהודו בוודאי זוכר את החטיף הנפלא הזה שנמצא בכל פינת רחוב, דוכנים על דוכנים שמתמחים בדבר אחד.. סמוסות! סבג'י...
-
4 בינו׳ 2016זמן קריאה 3 דקות
382
0
bottom of page