צ'אטני ירוק עם מנגו וקוקוס – המתכון של הודו זה כאן
- Shahaf Bendarkar
- 4 בינו׳ 2016
- זמן קריאה 2 דקות
ההודים שמים צ'אטני כמעט בכל דבר. אוכלים אותו בבוקר עם הסמוסות או הדוסה או הפראנטה. או בכל שעה אחרת בשביל להוסיף טעם וחריפות לאוכל.
כמו שלאיטלקים יש פסטו, לתימנים יש סחוג ולספרדים יש סלסה, אז להודים יש צ'אטני!
וככזה, צ'אטני מגיע באין ספור וריאציות ואין סוף גרסאות שונות. מגוון הצ'אטני שאפשר להכין הוא כגודל הדמיון והמצרכים הקיימים.
הצ'אטני שמופיע לפניכם, הינו אחד הצ'אטני היותר מפורסמים. ברוב המקומות שתבקשו צ'אטני יגיע לכם צ'אטני ירוק עם ניחוח חזק ומשכר של כוסברה, שום ופלפל חריף.
אך המתכון הספציפי הזה, זהו מתכון שעובר במשפחה שלי כבר דורות.. המקור שלו אינו ידוע, אבל מבחינתי הוא הגיע מסבתא שרה ומשם לאבא יואל, אצלי הוא עבר כמה שינויים והפך למצרך חובה במקרר שלי ובכל ארוחה! האמת, שאני אוכל אותו עם באמת כל דבר..

בכדי להכין את הצ'אטני הזה, אנחנו נצטרך לעבוד קצת. אבל לא בהכנה עצמה, אלא בהשגת 2 מצרכים שלא פשוט להשיג בארץ.. אבל בהחלט אפשרי ותאמינו לי, זה כדאי!
שני המצרכים החשובים שאנחנו מחפשים הם: מנגו ירוק – מנגו שלא הספיק להבשיל
וקוקוס טרי, יותר נכון את הבשר הלבן של הקוקוס הטרי.
לגבי המנגו, בחודשים אוגוסט - ספטמבר ניתן למצוא בשוק מנגו ירוק שטרם הבשיל. למי שיש עץ מנגו בבית, הרווחתם! פשוט תקטפו אותם כשהם מספיק גדולים אך עדיין לא בשלים ושימו בהקפאה.
לגבי הקוקוס, זה כבר בעיה אחרת.. בדרך כלל יש בארץ קוקוסים טריים בחודשים דצמבר- פברואר, מרץ פחות או יותר. אם אתם מתכננים לעשות צ'אטני לאורך השנה, ההמלצה שלי היא לקנות כשיש, לגרד את הבשר של הקוקוס ולהקפיא בשקיות קטנות לפי מנות. ככה כל פעם כשרוצים צ'אטני שיש בו קוקוס (או כל מנה אחרת שיש בה קוקוס) אז תמיד יש זמין.
הצ'אטני המופלא הזה פשוט מאוד להכנה והטעם... חד משמעית אלוהי!!
*טיפ חשוב לגבי שמירה של צ'אטני ובכלל
את הצ'אטני ניתן לשמור במקרר, רצוי בצנצנת זכוכית שעברה עיקור (הרתחה במים) במשך כמעט חודש.. וזה בתנאי ששמרתם על סטריליות הצ'אטני. כלומר לא להכניס לצנצנת כפית שהייתה בפה, לא לערבב כפיות וכו'.. אותו הדבר תופס לכל סוגי הצ'אטני שיש בהם חומר משמר טבעי כגון שום, לימון וכו'
כמות זמן הכנה מידת קושי
300-400 גרם 15 דקות קל
מצרכים
כוסברה קצוצה -צרור אחד
מנגו ירוק - 1 גדול או שניים קטנים או 250 גרם
קוקוס טרי מגורד - 100 גרם או בערך רבע קוקוס
שום - 3 שיניים
פלפל ירוק חריף - 1 שלם
נענע - 4 עלים
מלח - 1 כפית
סוכר - 1 כף
גראם מסאלה - 1/2 כפית
כמון - 1/2 כפית
מיץ לימון - 4 כפות
הכנה:
מקלפים את המנגו וחותכים אותו לחתיכות, בעיקר בשביל להוציא את הגלעין. קוצצים גס את הכוסברה ואת הפלפל החריף.


שמים במעבד מזון את כל המרכיבים ונותנים למעבד מזון לעבוד..

המרקם צריך להיות אחיד והצבע ירוק בהיר (בגלל הקוקוס)
מעבדי מזון טובים יעשו את זה ב-5 דקות, מיקסרים או בלנדרים של מיץ, יצטרכו לעבוד קצת יותר.

טועמים ומתקנים לפי הצורך את המלח ו/או סוכר ו/או לימון
אפשר ורצוי לאכול את הצ'אטני עם באמת, אבל באמת כל דבר! אתם רוצים לקרוא לזה סחוג של הודים.. סבבה! העיקר שתבינו שאפשר לשים אותו ולאכול אותו עם כל דבר.. וזה פשוט בלתי ניתן לערעור כמה שזה משפר את הטעם של האוכל!
בתאבון! ואשמח לשמוע איך יצא לכם..

Comments