https://hook.eu2.make.com/qp2owqnfihlrv3lt4h65w9c2argg11wv
top of page

פלאק טופו – המתכון של הודו זה כאן

  • 4 בינו׳ 2016
  • זמן קריאה 2 דקות

עוד משהייתי ילד, ידעתי שתרד זה דבר בריא. מי מאתנו בעצם לא זוכר את פופאי המלח! מחליק קופסא של תרד לגרון ובין רגע מקבל שרירים של מר עולם.. כשהגעתי להודו בפעם הראשונה, גיליתי גם שתרד יכול להיות טעים, אבל ממש! (סליחה אמא) ואז התמכרתי... את מנת הפלאק פאניר הראשונה שלי אכלתי במסעדה בדרמסאללה, מסעדה של חבר טוב בשם סאנג'י, כשראיתי את הצבע המדהים של המנה שנגלתה לפני.. ידעתי שקשה יהיה לטעות. ולאחר הביס הראשון, פשוט התמוגגתי והתאהבתי במקום! לאחר לא מעט ניסיונות הצלחתי להכין את הגרסה המנצחת שלי לפלאק "פאניר"

במקור מכינים את הפלאק פנייר, עם גבינת פאניר פשוטה שעשויה מחלב. את המתכון שלי אני עושה עם טופו, אני ממליץ להשתמש כאן בטופו סילקן הקשה. זהו טופו במרקם שיותר מזכיר את הפאניר. אפשר גם להשתמש בגבינת קשיו קשה או כל תחליף אחר. וכמובן שאפשר גם להתשמש בפאניר...

**מילה לגבי החריפות, ניתן להוריד ולהוסיף את כמויות הפלפל הירוק ואבקת הצ'ילי על מנת להגיע לרמת החריפות האהובה עליכם, אבל אנא מכם, אל תנסו להוריד לגמרי את המרכיבים הללו, מכיוון שהם נותנים יחד עם הקרם קוקוס, טעם מאוד מיוחד ועשיר למנה

כמות זמן הכנה זמן בישול קושי הכנה 4 סועדים שעה חצי שעה קל *מומלץ להגיש את המנה עם אורז ו/או צ'אפטי

מצרכים:

  • 500 גרם טופו (או גבינת פאניר) חתוך לקוביות

  • 1 קילו תרד טרי שטוף ונקי

  • 5 עגבניות גדולות רכות

  • 2 בצלים בינוניים

  • 8 שיני שום

  • ג'ינג'ר חתיכה בגודל 2 אצבעות

  • 1 פלפל ירוק חריף (אפשר פחות)

  • 1 צרור כוסברה

  • מיץ לימון

  • 2 כפות שמן

  • 100 מ"ל זה יוצא בערך 1/2 קופסת קרטון קרם קוקוס (לא חלב!)

  • 1 כף זרעי כמון

  • 2 עלי דפנה

  • 4 עלי קארי טריים

  • 1 כפית הל טחון

  • 1 כפית גראם מסאלה

  • 1 כפית אבקת כוסברה טחונה

  • 1 כפית אבקת צ'ילי חריף (או לפי הטעם שלכם)

  • 1/2 כפית כורכום טחון

  • מלח לפי הטעם

  • 2 כפות סוכר או כף אחת סירופ אגבה/סילאן

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב מרתיחים 2 כוסות מים עם מכסה, שוטפים את עלי התרד ומכניסים אותם לסיר עם המים הרותחים ומכסים.

  2. אחרי 2 דקות מכבים את האש ומשאירים בסיר

  3. מוציאים את התרד לקערה גדולה עם מי קרח, מצננים.

  1. במעבד מזון שמים את התרד והכוסברה הטרייה וטוחנים למחית חלקה ושמים בצד

  2. מכניסים למעבד מזון את השום, הג'ינג'ר והפלפל החריף, טוחנים למחית אחידה תוך כדי הוספת מים בהדרגה (בערך 4 כפות מים)

  3. טוחנים את הבצל והעגבניות בנפרד במעבד מזון ומניחים בצד.

  4. בסיר רחב או ווק מטגנים את זרעי הכמון, עלי הדפנה ועלי הקארי במשך כמה שניות, מוסיפים את מחית השום-ג'ינג'ר-פלפל חריף ומטגנים תוך ערבוב כ 2 דקות

  1. מוסיפים את מחית הבצל, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עד שהנוזלים מתאדים

  1. מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים למעט המלח והסוכר, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית עם מכסה, במשך 5 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים

  1. מוסיפים את מחית התרד-כוסברה, מערבבים היטב ונותנים להכל להצטמצם במשך כ-5 דקות.

  1. מוסיפים את קרם הקוקוס והסוכר/סילאן ומערבבים

  2. מוסיפים מלח וקצת מיץ לימון, מערבבים וטועמים. מתקנים אם צריך

  3. לבסוף מוסיפים את קוביות הטופו, מבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות

  4. מגישים עם אורז או צ'אפטי

וזה הכל! המנה מוכנה להגשה! בתאבון

Kommentare


bottom of page